tisdag 20 maj 2014

Fläskfilé i krämig sås


(4 personer)

500 g fläskfilé
15 soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
1 purjolök
1 tsk kinesisk soya
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
Salt & svartpeppar
Smör till stekning

Gör såhär:
Putsa och skiva fläskfilén i skivor om 1½ cm.
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runt om.
Salta och peppra och lägg sedan över köttet i en ugnsform.
Låt de soltorkade tomaterna rinna av från oljan.
Strimla purjolöken och de soltorkade tomaterna.
Fräs purjolöken i lite smör. och häll sedan på grädde och creme fraiche.
Lägg i buljongtärningen, tomaterna, soyan och pressa i vitlöken.
Låt såsen få ett uppkok.
Häll såsen över fläskfilén och kör klart i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Servera tillsammans med kokt ris och sallad.

1 kommentar: