Laxgratäng
4 laxfiléer
½ purjolök
2 tomater
1-2
grönsaksbuljongtärningar
4 dl grädde
2 brk crème fraiche
1 påse lagrad ost,
eller riv egen
citronpeppar
salt
- Smörj en form.
- Skär purjolöken i bitar och lägg utspritt i formen.
- Skär tomaterna i skivor och lägg ovanpå purjolöken.
- Salta och peppra laxen och lägg ovanpå tomaterna.
- Häll över osten ovanpå allt.
- Blanda grädde, crème fraiche och buljong i en kastrull och koka upp. Häll sen över alltihopa.
- Grädda i 200 grader ca 25-30 minuter
- Servera gärna broccoli till
Tonfiskgratäng
-
Ingredienser:400 g pasta
300 g tonfisk i olja
1 knippe salladslök eller 2 scharlottenlökar
1 liten påse bladspenat
250 g keso
4-6 dl crème fraiche chili och paprika
2 msk chilisås
1 st röd chilipeppar eller 2 chiliflakes
salt
peppar
chilipeppar eller cayennepeppar
riven ostGör så här:Koka pastan.Hacka löken.Blanda ihop keso, crème fraiche, tonfisk, chilisås, lök och kryddor.Varva pasta, spenat och tonfiskröran i en ugnsfastform.Strö över riven ost.Gratinera i ugnen, 225 grader, ca 20-30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar