Fisk - Lax

Laxgratäng


4 laxfiléer
½ purjolök
2 tomater
1-2 grönsaksbuljongtärningar
4 dl grädde
2 brk crème fraiche
1 påse lagrad ost, eller riv egen
citronpeppar
salt

  • Smörj en form.
  • Skär purjolöken i bitar och lägg utspritt i formen.
  • Skär tomaterna i skivor och lägg ovanpå purjolöken.
  • Salta och peppra laxen och lägg ovanpå tomaterna.
  • Häll över osten ovanpå allt.
  • Blanda grädde, crème fraiche och buljong i en kastrull och koka upp. Häll sen över alltihopa.
  • Grädda i 200 grader ca 25-30 minuter
  • Servera gärna broccoli till

Tonfiskgratäng



  • Ingredienser:

    400 g pasta
    300 g tonfisk i olja
    1 knippe salladslök eller 2 scharlottenlökar
    1 liten påse bladspenat
    250 g keso
    4-6 dl crème fraiche chili och paprika
    2 msk chilisås
    1 st röd chilipeppar eller 2 chiliflakes
    salt
    peppar
    chilipeppar eller cayennepeppar
    riven ost

    Gör så här:

    Koka pastan.
    Hacka löken.
    Blanda ihop keso, crème fraiche, tonfisk, chilisås, lök och kryddor.
    Varva pasta, spenat och tonfiskröran i en ugnsfastform.
    Strö över riven ost.
    Gratinera i ugnen, 225 grader, ca 20-30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar