Kyckling

Kycklinggryta

 

 Ingredienser:
 4 stora kycklingfiléer

1 purjolök
1 stor röd paprika
250g färska champinjoner
3 stora vitlöksklyftor
1 msk curry
1 msk röd currypasta
1 krm cayennepeppar
salt, peppar (helst nymalen)
1 hönsbuljong tärning
1-2 tsk paprika (stark)
5 dl vatten
3 dl grädde

Gör så här:

  • Skär paprikan i lagom stora bitar.
  • Stek champinjonerna i bitar tillsammans med purjolöken och lägg det sedan i grytan.
  • Lägg i paprikan i grytan.
  • Lägg i kryddorna och småk
  • Strimla kycklingen och bryn den. Lägg den sedan i en gryta.
  • Koka i 10 minuter. 
  • Servera med ris eller pasta
Kyckling i form

 4 pers 
Ingredienser

600 g kycklingfiléer
smör, att steka i
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
3 msk Ajvar relish
1 tsk oregano
8 st körsbärs- eller plommontomater
2 dl riven ost 

 Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  •  Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt och peppar.
  • Smöra en ugnssäker form och lägg i kycklingfiléerna.
  • Blanda vispgrädde, tomatpuré, ajvarrelish och oregano.
  • Skiva tomaterna.
  • Häll gräddblandningen över kycklingen, lägg på tomater och strö över osten.
  • Gratinerna i mitten av ugnen i cirka 35 minuter, tills kycklingen är genomstekt.

  Kyckling med bacon

Bacon
Lök
Vitlök
Curry
Äpple
Kyckling
Grädde/matlagningsgrädde
Grönsaker- ex broccoli, morötter, paprika.
 
Knaperstek bacon. Låt rinna av på hushållspapper.
Fräs lök, äpple, vitlök och curry. Häll i kycklingen i mindre bitar. När det har stekt samman häll över grädde och låt puttra. Lägg i grönsakerna och låt gå tills klara.
Vid behov red såsen.
Tips är att förkoka morötterna för de tar ganska lång tid att bli klara.
Servera m pasta eller ris.  
Kycklingkalops
 Ingredienser:

500 g kycklinglårfilé 
2 morötter 
1 purjolök 
1 msk smör 
3 dl vatten 
1 hönsbuljongtärning 
1/2 tsk krossad kryddpeppar 
2 smulade lagerblad 
1 tsk kinesisk soja 
1/2 msk vetemjöl 
ev salt och peppar

Gör så här:
  • Skär kycklingen i stora bitar. Skala morötterna. Skär morötter och purjolök i strimlor. 
  • Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  • Tillsätt vatten, buljongtärning, kryddpeppar, lagerblad och soja.
  • Låt grytan koka ca 5 minuter.
  • Lägg i morötter och häll i mjölet utrört i lite kallt vatten. Låt grytan koka 3 minuter.
  • Rör i purjolöken och koka ca 2 minuter till. Servera med kokt potatis och kokta rödbetor, färska eller frysta.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar