Grytor

Kycklinggryta
 Ingredienser:

900-1000g kycklingfilé
1 gul paprika
1 röd paprika 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
3 msk provenscale örter
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2-2,5 dl passerade tomater
1-1,5 tsk salt
1 krm svart peppar
1 krm paprikapulver
3/4 dl maizena redning
½ dl hackad persilja till garnering

Gör så här:
  • Bryn kycklingen. Lägg i en gryta.
  • Hacka lök och vitlök. Stek mjuk.
  • Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med.
  • Häll i vattnet.
  • Blanda i resten av ingredienserna utom redningen och paprikan.
  • Sjud under lock i 20 minuter.
  • Skär paprikan i stänger och häll i grytan. Små koka sen i 10 minuter.
  • Strö över persiljan
Servera med ris
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar