Matklubbens Topplista

torsdag 21 februari 2013

Köksutrustning och matlagnings recept för alla som älskar matlagning. Handla topprankat köksredskap, bakverk, bestick, eller hitta ditt favorit matlagnings recept.




Vin/drinkar
Olika Oljor
Olika Kryddor
         







                                                  


                                                                                                                          (högerklicka)                      


          Schiaciata (spinata) Calabrese

 

Detta är den typiska korven från Kalabrien. En grov slipad korv som trycks i särskilda stenar innan mognad. Godheten beror på val av kött och anbud bacon Kalabrien.

Ingredienser: fläskkött, salt, örter, kryddor.




                                
                                                                           



Schiaciata (spinata) Calabrese är ett annat namn men samma korv.

Från långt södra Italien, där den antika grekiska inflytandet är tydligast kommer detta kryddiga vitlök-rika salami. Den lufttorkas sakta i naturliga höljen, och är perfekt att äta med mozzarella och pizza bröd.
Calabrese är en kryddig salami som får sin kick av cayennepeppar och paprika. Vår Calabrese Salami bygger på ett traditionellt recept från Kalabrien, där kryddiga korvar är populära.

Esplanaden är en Calabrese salami. Typiskt för Calabrese är att den är mycket smakrik. Det kött som används från grisen är oftast det magra. Man lägger i små fyrkanter av fett som gör det mer välsmakande och även kryddor som chili.  
Namnet Esplanaden har den fått för sin karakteristiska platta form. Den har en oval form och en mycket stark och intensiv smak men samtidigt är den också något söt.




Morberg lagar husmanskost

  av                                                                                                                         
Per Morberg

 

 

 

 

 

Pluras Kokbok

av

Plura Jonsson
















<!-- TradeDoubler site verification 2261386 -->

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar