Kryddig med chorizo och kräftstjärtar
2 tsk torkad timjan
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1½ krm cayennepeppar
1 gul lök
1 grön paprika
1 gul paprika
1 tomat
250 g chorizo
2 vitlöksklyftor
2½ dl råris
1 brk majs (ca 300 g)
2 tärningar kycklingbuljong
1 dl creme fraiche
50 g parmesan
1 brk kräftstjärtar
½ kruka persilja
olja
salt
Kryddblandning: rör ihop torkad oregano, torkad timjan, spiskummin, paprikapulver, ½ tsk salt och cayennepeppar.
Gör så här:
- Hacka gul lök.
- Tärna paprikorna och tomat.
- Skär chorizo i slantar eller bitar som man vill.
- Stek chorizo, lök och paprika i 1 msk olja i en gryta.
- Pressa ner vitlök och tillsätt kryddblandningen. Låt stekas i 2-3 minuter.
- Tillsätt råris, majs (avrunnen), 6 dl vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda i ca 15 minuter under lock. Rör om då och då.
- Häll av kräftstjärtar och grovhacka persilja.
- Rör ner tärnad tomat, kräftstjärtar och persilja i grytan.
Servera direkt med en klick parmesancréme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar