Matklubbens Topplista

måndag 21 mars 2016

Pastagratäng


Ingredienser:
200g valfri pasta
500g köttfärs
salt, peppar
1 röd paprika
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2-4 dl krossad tomat
1½ dl tomatpuré
½-1 tsk kanel
2 dl crème fraiche
1½dl riven ost 
salt, peppar
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Koka pastan.
  • Hacka lök, dela paprikan i mindre bitar.
  • Bryn tillsammans med färsen i margarin i en gryta.
  • Tillsätt vitlök, salt och peppar.
  • Tillsätt krossad tomat, tomatpuré och kanel.
  • Låt puttra några minuter, smaka av med salt och peppar.
  • Lägg den kokta pastan i en smord form.
  • Bred ut köttfärsröran över pastan.
  • Blanda creme fraiche, riven ost, salt och peppar och bred över färsen.
  • Gratinera i 20-25 minuter.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar