Ingredienser:
1 kg kycklingfilè
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpurè
2 dl passerade tomater
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk pressad lime
1-1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm paprikapulver
3 msk provencale örter
1 gul paprika
1 grön paprika
1 purjolök
3/4 dl maizena redning (brun)
½ dl hackad persilja till garnering
- Bryn kycklingen i bitar. Lägg i en gryta.
- Hacka lök, vitlök o purjolök i bitar. Stek dessa mjuka.
- Tillsätt tomatpurèn och fräs med en stund. Tillsätt sen vatten och låt det koka upp.
- Häll i resten av ingredienserna (utan maizena och paprikan) och koka under lock 10 min.
- Lägg i paprikan och koka ytterligare 10 minuter. Red av med maizena.
- Garnera med hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar