Matklubbens Topplista

tisdag 21 juni 2016

Kycklinggryta

Ingredienser:

1 kg kycklingfilè
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpurè
2 dl passerade tomater
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk pressad lime
1-1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm paprikapulver
3 msk provencale örter
1 gul paprika
1 grön paprika
1 purjolök
3/4 dl maizena redning (brun)
½ dl hackad persilja till garnering

  • Bryn kycklingen i bitar. Lägg i en gryta. 
  • Hacka lök, vitlök o purjolök i bitar. Stek dessa mjuka. 
  • Tillsätt tomatpurèn och fräs med en stund. Tillsätt sen vatten och låt det koka upp. 
  • Häll i resten av ingredienserna (utan maizena och paprikan) och koka under lock 10 min. 
  • Lägg i paprikan och koka ytterligare 10 minuter. Red av med maizena. 
  • Garnera med hackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar