tisdag 21 juni 2016

Anna pannas vaniljpannacotta

Servas med färska bär.



Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min
Ingredienser

2 st vaniljstänger
1 l grädde
3 dl socker
4 st gelatinblad
1 ask jordgubbar
2 askar hallon
2 askar blåbär
1 ask björnbär
Florsocker, till garnering

Gör så här
  • Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  • Koka upp grädde, vaniljstång och frön med sockret.
  • Låt svalna något och ta upp vaniljstången.
  • Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i några minuter.
  • När de mjuknat, krama ur vattnet och tillsätt bladen i den varma grädden.
  • Rör om ordentligt och häll upp smeten i serveringsskålarna och ställ kallt till serveringen.
Garnera med de färska bären och pudra över lite florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar