Matklubbens Topplista

fredag 1 juli 2016

Fläskfilégratäng

Ingredienser

600-700g fläskytterfilé
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 köttbuljongtärning
1 tomat
200g färska champinjoner
1 tsk kinesisk soya
3 dl vispgrädde
2 dl créme fraiche
salt o peppar
ev. riven ost

Gör så här:
  • Skiva fläskfilén i 1½cm skivor och bryn den på båda sidor. Lägg den sedan i en ugnsform.
  • Skär champinjonerna i bitar (dela en champinjon i fyra delar). 
  • Strimla löken och fräs med champinjoner och vitlök.
  • Häll i grädden och créme fraiche.
  • Lägg i buljongtärningen, soya och smaka av med salt och peppar.
  • Koka upp och häll sedan över köttet.
  • Skiva tomaten i skivor och lägg över.
  • Häll på lite riven ost om du vill.
  • Gratinera i 30 minuter i 200°

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar