Ingredienser
600-700g fläskytterfilé
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 köttbuljongtärning
1 tomat
200g färska champinjoner
1 tsk kinesisk soya
3 dl vispgrädde
2 dl créme fraiche
salt o peppar
ev. riven ost
Gör så här:
- Skiva fläskfilén i 1½cm skivor och bryn den på båda sidor. Lägg den sedan i en ugnsform.
- Skär champinjonerna i bitar (dela en champinjon i fyra delar).
- Strimla löken och fräs med champinjoner och vitlök.
- Häll i grädden och créme fraiche.
- Lägg i buljongtärningen, soya och smaka av med salt och peppar.
- Koka upp och häll sedan över köttet.
- Skiva tomaten i skivor och lägg över.
- Häll på lite riven ost om du vill.
- Gratinera i 30 minuter i 200°
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar