Matklubbens Topplista

söndag 30 oktober 2016

Köttfärsgratäng med pasta



Ingredienser:

500g köttfärs
500g valfri pasta
1 gul och röd paprika
1 msk smör- och olja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
2 krm salt
2 krm vitpeppar
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 dl lätt crème fraiche
100 g Philadelphiaost
140g gräddädelost

Gör så här

  • Koka pastan.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Finhacka löken och stek den mjuk i smör/olja.
  • Smula i köttfärsen och bryn till färsen fått färg.
  • Krydda och rör i paprikan, pressad vitlök och de passerade tomaterna.
  • Låt allt puttra på svag värme i ca 15 min.
  • Värm matlagningsgrädde och crème fraiche i en kastrull på svag värme, skeda i gräddädelost och Phiadelphiaosten och rör om tills osten smält. Det bör inte koka.
  • Lägg pastan i en smord form.
  • Fördela köttfärsröran över pastan och häll över ostsåsen.

    Grädda i 18-20 minuter. Servera med en god sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar