Matklubbens Topplista

torsdag 3 november 2016

Nachogratäng

Gjorde en gratäng lite annorlunda än vanligt
Ingredienser:

500g blandfärs
200g smörgåsgurka
135g mild kebabsås (1/3 dels flaska)
28g taco mix (1 påse)
230g taco sauce (1 valfri burk)
185g  nacho chips
1 medelstor lök
1 stor hel tomat
200g riven ost (eller efter behag)
1 klyfta vitlök
1 stor gul paprika
 
Gör så här:
  • Stek färsen med lök och vitlök och blanda med tacokrydda och vatten. Samtidigt skär gurka, paprika i bitar och tomaten i skivor.
  • Lägg ½ påsen nachochips i botten på en ugnsform och häll sedan hälften av färsen över.Strö över hackad paprika och skivad ost och lite ost, inte all ost.
  • Lägg i resten av nachosen och lägg kvarvarande färs över. Häll över en burk valfri tacosås. Strö över den hackade gurkan och häll över en tredje del av en flaska mild kebabsås. Strö över osten som är kvar.
  • Gratinera i 200° ca 10-20 minuter tills osten smält och fått fin färg.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar