Matklubbens Topplista

tisdag 11 augusti 2015

Kycklinggryta


Ingredienser
2 kg kycklinglår 
olja till stekning
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
5 dl vatten
2 dl passerade tomater
1 hönsbuljongtärning
1 msk pressad lime
1 - 1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm paprikapulver
3/4 dl mörk maizena redning
1/2 dl hackad persilja till garnering 

Så här gör du
  • Bryn kycklinglåren i olja och lägg sen över i en gryta.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Stek dem i olja tills de mjuknar.
  • Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med en stund. 
  • Häll i vattnet och blanda i resterande ingredienser utom redningen och persiljan.
  • Låt såsen koka upp och häll den sen över kycklingen.
  • Låt kycklingen sjuda under lock i ca 30 - 35 minuter. 
  • Rör i maizenaredningen och låt koka 1 minut. 
  • Strö över med lite persilja.
Servera med potatis och en sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar