Ingredienser
2 kg kycklinglår
olja till
stekning
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
5 dl vatten
2 dl passerade tomater
1 hönsbuljongtärning
1 msk pressad lime
1 - 1 1/2
tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm paprikapulver
3/4 dl mörk maizena redning
1/2 dl hackad persilja till garnering
Så här gör du
- Bryn kycklinglåren i olja och lägg sen över i en gryta.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Stek dem i olja tills de mjuknar.
- Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med en stund.
- Häll i vattnet och blanda i resterande ingredienser utom redningen och persiljan.
- Låt såsen koka upp och häll den sen över kycklingen.
- Låt kycklingen sjuda under lock i ca 30 - 35 minuter.
- Rör i maizenaredningen och låt koka 1 minut.
- Strö över med lite persilja.
Servera med potatis och en sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar