onsdag 24 april 2013

Annas tapas surprise

Tapasrecept med tortilla, gambas och bocadilla.

 

 

Antal portioner: 4
Ingredienser

0.5 potatis
6 ägg
2 lökar, gula
olivolja
salt
vitpeppar
20 tigerräkor, råa skalade
8 msk olivolja, extra jungfru
2 msk smör
4-6 st vitlöksklyftor
0.5 chilifrukt, röd och finskuren
1 dl tomatpuré
1 dl persilja, färsk, finhackad
1 st citron
1 tsk salt
0.5 krm vitpeppar
0.5 kg fläskfilé
1 Baguette, färsk
Majonnäs, efter smak
tomater
Flingsalt, efter smak
Gör så här

1. Tortilla
Skala och skär löken och potatisen i ganska tunna skivor.

2. Stek i stekpanna med olivolja och tillsätt salt.

3. Vispa upp äggen i en skål och tillsätt sedan potatisen och löken och blanda allt ordentligt.

4. Häll olivolja i pannan och häll sedan i potatisblandningen.

5. Stek på svag värme.

6. Vänd tortillan när allt börjar få färg, tillsätt då även lite extra olivolja i stekpannan.

7. Gambas

Skala räkorna.

8. Hetta upp olja och lägg i smör i stekpannan.

9. Pressa sedan ner vitlöksklyftor, chili och tomatpuré i pannan.

10. Låt steka på svag värme i cirka 2-3 minuter.

11. Lägg sedan ner räkorna och stek dem i cirka 4-5 minuter tills de är vackert rosa.

12. Vänd dem med jämna mellanrum.

13. Salta och peppra efter smak.

14. Lägg i persiljan och blanda runt allt väl.

15. Pressa lite färsk citron över.

16. Bocadillo

Putsa fläskfilén ren.

17. Skär sedan i centimentertjocka skivor, salta och peppra på båda sidor och stek sedan tills dem är lätt gyllenbruna på båda sidorna.

18. Skiva upp baguetten och bred på lite majonnäs efter smak.

19. Lägg en skiva fläskfilé på brödet och toppa med en tomatskiva och lite flingsalt.

20. Sätt sedan i till exempel en tandpetare eller spansk flagga och servera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar