Matklubbens Topplista

söndag 14 april 2013

Jambalaya

Kryddig med chorizo och kräftstjärtar

 

3 tsk torkad oregano
2 tsk torkad timjan
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1½ krm cayennepeppar
1 gul lök
1 grön paprika
1 gul paprika
1 tomat
250 g chorizo
2 vitlöksklyftor
2½ dl råris
1 brk majs (ca 300 g)
2 tärningar kycklingbuljong
1 dl creme fraiche
50 g parmesan
1 brk kräftstjärtar
½ kruka persilja
olja
salt

Kryddblandning: rör ihop torkad oregano, torkad timjan, spiskummin, paprikapulver, ½ tsk salt och cayennepeppar.

Gör så här:
  • Hacka gul lök.
  • Tärna paprikorna och tomat.
  • Skär chorizo i slantar eller bitar som man vill.
  • Stek chorizo, lök och paprika i 1 msk olja i en gryta.
  • Pressa ner vitlök och tillsätt kryddblandningen. Låt stekas i 2-3 minuter.
  • Tillsätt råris, majs (avrunnen), 6 dl vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda i ca 15 minuter under lock. Rör om då och då.
Parmesancréme: Blanda créme fraiche, riven parmesan och ca ½ msk vatten.
  • Häll av kräftstjärtar och grovhacka persilja.
  • Rör ner tärnad tomat, kräftstjärtar och persilja i grytan.
Servera direkt med en klick parmesancréme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar