Matklubbens Topplista

fredag 26 april 2013

Paella de Toledano


Antal portioner: 4
Färdigt på: 1h
Ingredienser

350-450 gram musslor med skal
1-2 dl Olivolja
2 st lök, gula
3-4 st vitlöksklyftor
2 st tomater
1 st paprika, grön
1 st paprika, röd
2 dl gröna ärtor
4 dl avorioris
0.5 sr citron samt citronklyftor
9 dl skaldjursbuljong
1 g saffran
1-2 tsk salt
1 krm vitpeppar
0.5 krm kajennpeppar
350 g bläckfiskringar
350 g räkor med skal
 Gör så här
  • Hetta upp lite olja i en paellapanna eller en stor vid stekpanna.
  • Finhacka den gula löken och vitlöksklyftorna och kärna ur och skär paprikorna i bitar och stek dom sedan tillsammans.
  • Häll resten av oljan i pannan och fräs allt tills det blir lätt gyllenbrunt.
  • Lägg i tomaterna, bläckfisken och avorioriset.
  • Fräs några minuter under omrörning.
  • Pressa ner citron, häll i skaldjursbuljong och tillsätt saffran, salt, vitpeppar och kajennpeppar.
  • Lägg folie över och låt det sjuda på svag värme i cirka 15–20 minuter.
  • Tillsätt musslor och räkor och sjud ytterligare 10 minuter.
  • Låt paellan vila några minuter innan den garneras med citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar