Matklubbens Topplista

onsdag 3 april 2013

Pita med kinesisk köttfärsröra



Pita


1 röd lök
1 vitlöksklyfta
300 g vitkål
100 g champinjoner
1 grön paprika
Pitabröd
1 msk olja
400 g nötfärs
1köttbuljong tärning
Salt och peppar
1 msk kinesisk soya
1 dl vatten
1 dl sweet chilisås

Gör så här:
  • Skala och skär löken och vitlök i tunna skivor.
  • Skär vitkål i strimlor och champinjoner i skivor.
  • Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  • Värm pitabröd (ca 375g ) enligt förpackningen.
  • Fräs grönsakerna i ½ msk olja i omgångar i en stekpanna. Lägg grönsakerna åt  sidan.
  • Bryn köttfärsen i ½ msk olja i stekpannan.
  • Smula ner köttbuljongtärning mot slutet. Krydda med salt och peppar.
  • Vänd ner grönsakerna i färsen.
  • Rör ner 1 msk kinesisk soya och 1 dl vatten och låt allt bli varmt. 
  • Dela och fyll pitabröden med köttfärsröran och servera med 1 dl chilisås.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar